Is deze mail niet goed leesbaar? Surf dan naar de online versie

Agenda

Lessenreeks arbeidsorganisatie

29/01 en 5/02 - Torhout

5/02 en 12/02 - Sint-Niklaas

19/02 en 26/02 - Bocholt
Meer info

Belevingsdag water

6 februari - Inagro

 

Word jij onze nieuwe collega? Vacature technisch administratief ondersteuner Varkens-, Rundvee- en Pluimveeloket

Meer info over het takenpakket, profiel en ons aanbod

Agridagen

Laat je informeren op stand 2111 en ontvang een handig gadget!
28/02 t.e.m. 1/03 - Ravels

Nieuw op www.varkensloket.be
Immunocastraten hoog energetisch voederen in laatste fase komt smakelijkheid ten goede

Immunovaccinatie is één van de alternatieven voor onverdoofde castratie van beerbiggen. Op heden is er bijkomende kennis nodig naar o.a. de optimale voederstrategie na de tweede vaccinatie. Uit ILVO-onderzoek blijkt dat immunocastraten voederen met een laag energetisch voeder (LE; 8,8 MJ/kg) in de derde fase de smakelijkheid van het vlees vermindert. De verschillen in smaak, geur en waterhoudend vermogen tussen bargen en immunocastraten werden groter op het laag energetisch voeder. Het hoog energetisch voeder (HE; 10,2 MJ/kg) zorgde er bij de immunocastraten voor dat de vlees- en karkaseigenschappen dichter bij deze van de bargen komen te liggen, wat de smakelijkheid ten goede komt. Bovendien is de voederconversie en de groei van immunocastraten op het hoog energetisch voeder beter dan op laag energetisch voeder, wat beiden voordelig is voor de varkenshouders.

Lees het volledige artikel.

DISARM: kennis delen over het verbeteren van je bioveiligheid, ziekte-preventie en antibioticagebruik

DISARM is een Europees netwerk dat mikt op een verbeterde uitwisseling van kennis, innovaties en goede praktijken om de diergezondheid te bevorderen en de noodzaak van antibioticabehandelingen op boerderijen te verminderen.

Stel je vragen en discussieer met veehouders, dierenartsen, onderzoekers en toeleveranciers over thema's zoals optimale huisvesting voor gezonde dieren, vroegtijdige ziektedetectie, fokken van robuuste dieren, drinkwaterkwaliteit, management in de eerste levensweken, vaccinatieprotocollen en aangepaste voeder- en waterstrategieën.

Interesse? Vul het registratieformulier in en vraag je lidmaatschap aan.

Nuttige informatie, video’s en praktijkhandleidingen.

 

Demoprojecten

Elektronische oormerken voor individuele dieropvolging

Via elektronische identificatie kunnen technische kengetallen gedetailleerder worden opgevolgd en de prestaties van vleesvarkens worden gekoppeld aan de moederzeug en vaderbeer. Hierdoor kan gerichter op de bedrijfsvoering worden ingegrepen. Volgende nieuwsbrieven informeren u over de oormerkkeuze, de beschikbare readers, het databeheer, de mogelijke koppeling aan slachthuisresultaten en enkele praktijkervaringen.

 

Gezondheidsmonitoring via geluidstechnologie bij vleesvarkens

De eindbrochure (pdf) van het demoproject ' Gezondheidsmonitoring via geluidstechnologie bij vleesvarkens' geeft  o.a. enkele getuigenissen/praktijkvoorbeelden weer over het inzetten van de hoestmonitor op varkensbedrijven.


Doel van demonstratieprojecten is het stimuleren van de toepassing van duurzame en milieuvriendelijke productiemethoden door ze effectief in te zetten op voorbeeldbedrijven en landbouwers te informeren en te sensibiliseren.
 

In- en uitschrijven op deze mailing kan via het Privacy Center