Is deze mail niet goed leesbaar? Surf dan naar de online versie

Beste,

 

hierbij ontvangt u de 3-maandelijkse nieuwsbrief van het RUNDVEELOKET. Als verlengde van onze website houden we u zo op de hoogte van recente vragen, artikels en komende activiteiten voor de rundveesector.

Agenda

 

25 januari: Webinar Disarm - Farm Health Team

 

26 januari: Webinar Biologisch Vleesvee

 

8 februari: Webinar Gras en grasklaver in de praktijk

 

Terugblik

 

Webinar CVB: CVB rekenregels in optimalisatie-software

 

Webinar JongLeven: Het ideale opfoktraject

 

Vraag en Antwoord

Temperatuursverloop bij tochtdetectie BWB

Kan ik aan de hand van het temperatuursverloop het tijdstip van insemineren bij Belgisch Witblauwe koeien beter bepalen als de koe weinig zichtbare tochtverschijnselen vertoont?

Belangrijke factoren bij de keuze voor stalverlichting

Bij het uittekenen en inrichten van onze nieuwe stal hebben we enkele vragen over verlichting. Hoe zit het met de kleur van het licht tijdens de lichtperiode en tijdens de donkere periode? Is naast de lumen/watt ook de kleur van het licht belangrijk?

Gevoeligheid rundvee voor lichtflikkering

Ik heb me laten vertellen dat de ogen van runderen veel gevoeliger zijn dan van de mens. Mogelijk zou ook de gevoeligheid voor lichtflikkering bij runderen een stuk hoger liggen. Is dit zo en moet ik hier dan ook rekening mee houden?

Recente publicaties

Nieuwe groeicurves voor jongvee!

De groeicurves die melkveehouders momenteel gebruiken, zijn gebaseerd op gegevens van meer dan 20 jaar geleden. Het melkvee is in tussentijd echter stevig geëvolueerd. Bovendien ligt de focus tegenwoordig op een snellere opfok. Hoog tijd dus om de groeicurves een update te geven! (VLAIO Project JongLeven)

Dierenwelzijn: Efficiënt scoren op het bedrijf mogelijk

Zijn mijn melkkoeien happy en healthy? En hoe kan ik dat voor mijn klant en mijn omgeving in een score uitdrukken? Voortaan zijn er praktische methodes om, ofwel zelf, ofwel met een extern expert, te SCOREN op welk niveau van dierenwelzijn een melkveebedrijf zit.

Brochure "Biologisch vleesvee"

Sinds 1 januari geldt een nieuwe wet "biologische productie". Een ideaal moment om de beschikbare info voor biologische vleesveehouders (in spe) te bundelen in een nieuwe brochure. Door bestaande informatie en knowhow samen te brengen, vermindert de leerkost voor de biologische vleesveehouders.

Demo-beurs Kalveropfok: NIEUW - INFO-GRAPHICS!

Nieuws van onze partners

 

Koesensor: Projectresultaten Mastiman

Het project “Een betere uiergezondheid door monitoren van het herstel bij mastitis“, kortweg “MastiMan” liep in september 2021 af. De projectresultaten werden in 3 animatiefilmpjes gegoten.

Gevraagd / gezocht

 

KLIMREK: Stap mee in het klimaat-traject

Laat een klimaatscan nemen van je melkveebedrijf en zoek mee naar manieren om jouw bedrijf klimaatvriendelijker te maken! Heel wat maatregelen betekenen niet enkel winst voor het klimaat, maar ook voor de rendabiliteit!

 

Op weg naar meer lokale eiwitteelten

Getoaste veldbonen als vervanging van geïmporteerde soja? Ben je geïnteresseerd in lokale veldbonen als verrijking van je rantsoen of ben je op zoek naar een nieuwe teelt met potentieel? Vul dan snel deze enquête in!

VIDEO: LOSLOPEND VEE

 

In de volgende Nieuwsbrief (april 2022):

-   Minder eiwit in het rantsoen om minder N in de mest te krijgen?

-   Resultaten graslandproef project EKOPTI

-   Weidemelk: impact van beweiding op koe, melk en duurzaamheid

-   ...

 

Heeft u zelf een vraag over rundveehouderij? Of een suggestie/opmerking over de nieuwsbrief of de website?

Contacteer ons via het handige contactformulier!
 

Uitschrijven op deze mailing kan via het Privacy Center