Is deze mail niet goed leesbaar? Surf dan naar de online versie

Beste,

 

hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief van het RUNDVEELOKET. Als verlengde van onze website houden we u zo op de hoogte van recente vragen, artikels en komende activiteiten voor rundveehouders.

Agenda

•4 juni: Bezoek Franse melkveebedrijven (Protecow)
•4 juni (Geel) & 20 juni (Melle): Workshop klimaatvriendelijke melkveerantsoenen
•25 juni (Melle) & 4 juli (Geel): Veetournee 2019
•26 - 30 augustus: EAAP Conference: Animal farming for a healthy world

 

Vraag en antwoord

•Kuiladditieven voor gras

Er is een groot gamma aan kuiladditieven voor gras op de markt. Veel firma's maken een onderscheid tussen producten voor nat gras, droog gras, najaarsgras, ... Maar hoe kan je de verschillende kuiladditieven vergelijken? Wanneer gebruik je een bepaald type product en is dat ook altijd zinvol?

•

Strooisel voor diepstrooiselboxen

Welke types strooisel kan ik gebruiken om diepstrooiselboxen te vullen? Wat zijn hierbij de aandachtspunten?

 

•

Waterbedden of koematrassen?

Ik twijfel over de aankoop van waterbedden of koematrassen in de ligboxen. Wat is er over dergelijke ligbedden al bekend en waar dien ik op te letten?

 

•

Vals-positieve resultaten bij DelvotestT

Bij het testen op residuen van antibiotica in de melk met de DelvotestT blijven de resultaten vaak langdurig positief, zonder aanwijsbare reden. Wat veroorzaakt vals-positieve resultaten en wat kan ik er op mijn bedrijf aan doen om ze te vermijden?

 

•Witte klaver in grasklaver

Soms woekert de witte klaver en verdwijnt praktisch al het Engels raaigras, zodat ik onvoldoende opbrengst van deze maaiweide verkrijg. Wat raadt u mij aan?

 

In de volgende Nieuwsbrief (juli 2019):

-   Verlichting in de rundveestal

-   Geleidbaarheidsensoren: zin of onzin?

-   Relatie tussen strooisel en mastitis

-   ...

Recente artikels

Voedselkaravaan Universiteit Gent:

Over de rol van vlees, veggie & vegan

Hoe duurzaam is vleesproductie nu echt en hoe past veehouderij in een evoluerende maatschappij? Heeft vee ook in de toekomst een rol te spelen in ons voedingspatroon?

 

Nieuwe kansen voor vlinderbloemigen

Vlinderbloemigen kunnen rekenen op een groeiende interesse van rundveehouders om diverse redenen: gewasdiversificatie voor de vergroening, een aantrekkelijke premie, sterke teelt- en voedertechnische troeven en lokale productie van eiwit.

 

Eerst water de rest komt later

Bij kalveren vanaf de geboorte voldoende drinkwater voorzien kan resulteren in een aanzienlijke verhoging van de opgenomen hoeveelheid melk. De kalveren groeien harder wat resulteert in een voorsprong in lichaamsgewicht die ook later blijft toenemen.

Nieuws van onze partners

•KoeSensor - Zwerfstromen: Wat zijn zwerfstromen? Hoe ontstaan ze? Welke invloed kunnen ze hebben op de koeien en vanaf wanneer spreken we van een probleem?
•Goed GePASt - Eindbrochure: Hoe ga je om met het ammoniakverhaal in jouw stal? Algemene informatie over ammoniak en PAS en praktijkgerichte resultaten en realisaties.
• LCV - Kostprijsraming voedergewassen 2019: Overzicht van gemiddelde productiekosten van enkele courante ruwvoeders.

 

Heeft u zelf een vraag, suggestie of opmerking over de nieuwsbrief of de website?

Contacteer ons via het handige contactformulier!
 

Inschrijven nieuwsbrief